Westeinder Premium Pilsener
Westeinder Premium Pilsener Aalsmeer. Goedkoop bier op en rond de Westeinderplassen.

Westeinder Pilsener

In de 13e eeuw zorgden de vele veenafgravingen ervoor dat de Aalsmeerse gronden zich vulden met water. Door het voortdurend klotsen van het water tegen de grotendeels onbeschermde oevers ging veel land verloren. Hierdoor werden buurtschappen door het water verzwolgen en ontstonden er grote meren rondom Aalsmeer. Alleen grootschalige droogleggingen konden voorkomen dat nog meer buurtschappen door het water zouden worden verzwolgen.

Na 1650 werden bijna alle ondergelopen delen van Aalsmeer drooggelegd. Uiteindelijk bleven alleen de in de volksmond genoemde “Grote” en “Kleine” Poel – één van de grootste binnenwateren van Nederland – over. Dit water – genaamd de “Westeinder” – beslaat tegenwoordig één derde van de Aalsmeerse gemeente, die ruim 34 vierkante kilometer is.

Ter ere van dit prachtige stuk rustige natuur in een relatief drukke omgeving is een heerlijk premium pilsener gebrouwen. Dit bier is met passie en ambachtelijke vakkennis gebrouwen van het zuiverste water en met natuurlijke ingrediënten.

Geniet van de “Westeinder”, zijn prachtige natuur, het gevoel van de wind, het kabbelende water en natuurlijk met in de hand een Westeinder Premium Pilsener.

Scroll to Top